FOTO: Hoja za zdravje - Planinci PD Krka v Karlovcu

11.4.2024 | 13:30

FOTO: Hoja za zdravje - Planinci PD Krka v Karlovcu

Lani smo udeleženci istega dogodka soglasno razmišljali, da je zdravje veliko bogastvo, za katerega se je vredno potruditi. Nesporno je, da je kakšen kamenček v tem mozaiku pohod z druženjem s tem nazivom, tako da smo se tudi tokrat (6.4.) z veseljem odzvali povabilu prijateljev iz PD Dubovac iz Karlovca.

Običajno vremensko muhasti april nam, predvsem pa organizatorjem, tokrat ni prav nič nagajal; že sama dolgoročna napoved je bila nadvse dober obet hoje in druženja na cilju.

Skoraj tri desetine se nas je zjutraj zbralo na avtobusu. Dogovor o prihodu v Karlovec kot tudi vrnitev domov je bil uresničen skoraj do minute natančno. Že med vožnjo smo se odločili, da nihče ne želi hoditi po najdaljši ''stezi'', temveč smo vsi izbrali že znano pot po obronku mesta do gradu in po gozdu do cilja. Po jutranji kavi in klepetu z gostitelji smo se v novo odprtem Eksperimentalnem centru Nikola Tesle seznanili z njegovim življenjem in delom, seveda pa brez eksperimentiranja z modernim tehnološkim pristopom ni šlo. Tu smo se združili z dubovškimi člani nam podobnega števila.

Trasa ob najstarejših hišah v predmestju in mnogih ulicah v celovitem obnavljanju, v krajšem delu pa tudi ob Kolpi, nas je pripeljala do pivovarne. Tam smo zavili v breg, kjer domuje grad Dubovac. Ta ''gospodar'' nad okolico nas je tudi tokrat ljubeznivo sprejel s svojim razgledom, za povrhu pa še s kulturnim dogodkom na dvorišču. Krajši počitek in okrepčilo sta bila dobrodošla za nadaljnjo pot. Najprijaznejša je bila po gozdu - steza in kolovoz sta bila prijetna za korak, tudi oba strma spusta nista bila posebna prepreka.

FOTO: Hoja za zdravje - Planinci PD Krka v Karlovcu

Pred ozaljšanim planinskim domom Zvonimira Plevnika je iz tekmovalnih kotličkov omamno dišalo po golažu, žal brez naše že prijavljene ekipe zaradi nujne odsotnosti glavnega kuharja. Pa drugič. Ampak tudi iz hudo velikega kotla ni bilo nič drugače, le da smo zaznali vonj po ''grahu'' s kolobarčki klobase. Izvrstno pripravljena jed, ki so jo mnogi ''zalili'' z našim darovanim cvičkom, je bila enkratna. Naš dar v ''kasico'' je bila le simbolna zahvala.

Kmalu po prihodu pohodnikov z najdaljše poti smo prisluhnili pozdravnemu nagovoru predsednika Mira in rezultatom tekmovanja kuharjev ter podelitvi priznanj, tudi našemu društvu za udeležbo. Z burnim aplavzom smo pozdravili Blaža, najstarejšega pohodnika, ki se po dveh letih še vedno dogovarja s Tonetom in Rastom za obisk očaka Triglava. Pri svojih 86. letih!

Na vseh dosedanjih srečanjih članov obeh društev smo ugotavljali, da so bila druženja nadvse prisrčna, pogovori ljubeznivi, prijazni in odkriti, brez iskrenega nasmeha na obrazu seveda ni šlo. To dejstvo je bilo tokrat le še znova potrjeno v mnogih klepetih, medsebojni pomoči v drobnih stvareh, ki dokazujejo visoko stopnjo povezanosti.

Naj in mora tako ostati v zadovoljstvo članov društev sončne in senčne strani Gorjancev!

Tone Murgelj
PD Krka Novo mesto

Galerija

_zzvkarlovcu (1)
_zzvkarlovcu (10)
_zzvkarlovcu (11)
_zzvkarlovcu (2)
_zzvkarlovcu (3)
_zzvkarlovcu (4)
_zzvkarlovcu (5)
_zzvkarlovcu (6)
_zzvkarlovcu (7)
_zzvkarlovcu (8)
_zzvkarlovcu (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava