Iz babičine shrambe: slani mafini s šparglji

13.4.2024 | 17:40

Slani mafini z divjimi šparglji (Foto: Shutterstock)

Slani mafini z divjimi šparglji (Foto: Shutterstock)

Izvrstno se priležejo za zajtrk, malico ali na pikniku. Jemo jih lahko tople ali hladne. Sama jih pripravljam najraje z divjimi šparglji, če jih nimate, pa uporabite gojene zelene šparglje.

Sestavine (za 12 mafinov)

200 g očiščenih špargljev
150 g slanine
240 g moke
1 pecilni
sol, poper
2 jajci
250 g navadnega jogurta
Od 100 do 130 g naribanega sira
šopek drobnjaka

Priprava

1. Šparglje operemo in narežemo na majhne koščke. Na kocke narežemo tudi slanino. Oboje prepražimo v ponvi in pustimo, da se ohladi.

2. Medtem v skledi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, poper. V drugi posodi stepemo jajci, dodamo  jim še jogurt. V jajčno zmes počasi dodajamo moko in preostale suhe sestavine ter vse zmešamo. Dodamo še šparglje, slanino, sesekljan drobnjak in riban sir. Malo sira prihranimo, da ga bomo potresli po vrhu mafinov. Vse dobro premešamo.

3. Pekač za mafine namastimo z oljem ali obložimo s papirnatimi modelčki in vanje z žlico naložimo testo. Po vrhu potresemo še malo ribanega sira. Pečemo 25 minut na 180 stopinjah Celzija.

NAMIG

Pripravimo jih lahko tudi en dan vnaprej in spravimo v hladilniku.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.

Metka McCully Žigon

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava