Golievi dnevi 2024 v Trebnjem - osrednji gost Andrej Šifrer

15.4.2024 | 10:20

Golievi dnevi  2024 v Trebnjem - osrednji gost Andrej Šifrer

V sredo, 10. aprila, smo se zbrali v dvorani Kulturnega doma v Trebnjem, kamor so nas prijazno povabili zaposleni iz Knjižnice Pavla Golie. Tega dne se spominjamo v Trebnjem rojenega častnika, pesnika in dramatika Pavla Golie, po katerem knjižnica nosi ime.

Večer pa je bil namenjen tudi odraslim bralcem – bralnim značkarjem, ki berejo v Bralnih potepanjih. Letos je bilo takih kar 122, prebirali pa so literaturo na temo glasbe. Vsak med njimi je prebral pet knjig s posebnega seznama. Za vsako knjigo je bilo potrebno odgovoriti na vprašanje, odgovor pa zapisati v zloženko. Vsi »bralni potepuhi« so po končani prireditvi prejeli priznanja in darilca.

Pester program je hudomušno začela Irena Palčar v vlogi oboževalke osrednjega gosta.

Pozdravni nagovor je pripravila direktorica knjižnice Andreja Pleničar, za njo pa je zbrane pozdravila tudi županja Mateja Povhe. Obe sta poudarili vsestranski pomen branja.

Življenje in delo Pavla Golie in Rudolfa Maistra je izčrpno predstavila Patricija Tratar, ki se v knjižnici posveča domoznanstvu. Za popestritev sta poskrbela Mojca Nose in Jan Strajnar, ki sta prebrala Golieve in Maistrove pesmi.

Osrednji gost večera je bil Andrej Šifrer, kantavtor, skladatelj in avtor romana Volkovi, s katerim se je pogovarjala Simona Lužar. S spretno zastavljenimi vprašanji je izvabila veliko zanimivega o nastopih in o knjižnem prvencu. Gost je večer zaključil z nekaj skladbami. Ob nekaterih je zaigral na kitaro, vmes pa občinstvo nasmejal s šalami in anekdotami.

Ljubitelji knjig smo tako v skrinjico spominov dodali še en prijeten dogodek z željo, da se ob letu osorej ponovno srečamo.

Besedilo: Olga Podpadec
Fotografije: Helena Murgelj

Galerija

_zzGolievi (01)
_zzGolievi (02)
_zzGolievi (03)
_zzGolievi (04)
_zzGolievi (05)
_zzGolievi (06)
_zzGolievi (07)
_zzGolievi (08)
_zzGolievi (09)
_zzGolievi (10)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava