namig za premik

Koncert Sem glasba, sem mesto: Manja Slak, KCJT

16.4.2024 | 19:30

violina: MANJA SLAK

violončelo: ZALA VIDIC

klavir: BEATA ILONA BARCZA

Manja je že pri sedmih letih izvedla svoj prvi samostojni koncert, še isto leto pa prejela posebno nagrado za izvrstno muziciranje na Mednarodnem glasbenem tekmovanju v Italiji. V času šolanja se je Manja redno udeleževala državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih je kot solistka prejemala prve nagrade, prav tako pa je skupaj s klavirskim triom Sensibile prejela številne nagrade za doseženih 100 točk.

Junija 2022, je magistrirala na Univerzi za glasbo na Dunaju pri Antonu Sorokowu, junija 2023 pa se je zaposlila kot prva tutti violina v Slovenski filharmoniji. Od leta 2021 sodeluje s pianistko Beato Barcza, s katero redno izvaja solistične nastope. 

Redno sodeluje z različnimi priznanimi orkestri in dirigenti po Evropi, predstavila se je tudi s številnimi koncerti v vlogi koncertne mojstrice. Trenutno je redna substitutka pri Dunajskih simfonikih (Wiener Symphoniker). Bila je članica Gustav Mahler Jugend Orchestra (GMJO) in Europe Youth Orchestra (EUYO), Britten Pears orkestra v Londonu, sodeluje pa tudi z orkestrom European Philharmonic of Switzerland. Leta 2021 in 2022 je bila ambasadorka Benedetti Fundacije, ki jo vodi priznana solistka Nicola Benedetti, letos pa je uspešno opravila avdicijo za Berlin Opera Academy.

Program: 

R. Strauss: Sonata za violino v Es duru, op. 18

H. Wieniawski: Variacije na originalno temo, op. 15

Ludwig Van Beethoven: Klavirski trio v D-duru, op. 70, št. 1 (Ghost)

‹ nazaj