DL: Vprašanja in predlogi - o Šentjernejski cesti in obnovi Šmarješke ceste

20.4.2024 | 14:00

DL: Vprašanja in predlogi - o Šentjernejski cesti in obnovi Šmarješke ceste

Oglasil se je bralec iz Novega mesta, ki je opozoril, da je na Šentjernejski cesti, malo naprej od stavbe KZ Trebnje - Krka, v ostrem ovinku zelo ozka bankina. Po njegovem mnenju je tam zelo nevarno, saj bi kdo lahko ob nekoliko nezbrani vožnji zgrmel navzdol. Na Mestno občino Novo mesto je naslovil vprašanje, kaj bo naredila glede tega, sam je predlagal postavitev zaščitne ograje.

Iz kabineta novomeškega župana Gregorja Macedonija so pojasnili, da je za upravljanje državne Šentjernejske ceste zadolžena Direkcija za infrastrukturo, ki že končuje projektiranje celotne prenove ceste od križišča v Žabji vasi do Cikave. Predlog bralca jim bodo sporočili.

Bralca je tudi zanimalo, kakšni so načrti z obnovo odseka Šmarješke ceste, in sicer od čistilne naprave proti nekdanji pekarni Žito. Na občini so odgovorili, da bodo odsek prenovili ob predvideni gradnji kolesarske povezave Seidlova cesta–Otoška cesta.

Članek je bil objavljen v tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Imate tudi vi pohvalo, kritiko, vprašanje?

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro. Lahko nam tudi pišete na urednistvo@dolenjskilist.si.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava