VIDEO: Viva na Naši pesmi dobila zlato plaketo in tretjo nagrado

23.4.2024 | 10:50

VIDEO: Viva na Naši pesmi dobila zlato plaketo in tretjo nagrado
VIDEO: Viva na Naši pesmi dobila zlato plaketo in tretjo nagrado
VIDEO: Viva na Naši pesmi dobila zlato plaketo in tretjo nagrado

Mešani pevski zbor Viva Brežice se je v preteklem vikendu (20.-21. 4.) udeležil 28. državnega tekmovanja slovenskih pevskih zborov Naša pesem v Mariboru. Tokratna udeležba na državnem tekmovanju je bila za zbor deseta po vrsti, za novega dirigenta Krištofa Strnada prvikrat v tej vlogi.

Kot po navadi smo se v mariborski unionski dvorani pomerili z vrhunsko konkurenco najodličnejših slovenskih zborov in se predstavili s tekmovalnim programom, sestavljenim iz 4 skladb, ki smo jih neutrudno izdelovali v zadnjih mesecih.

Ure vaj in trdega dela so se izplačale, saj smo si z dosežnimi 91 točkami priborili zlato plaketo ter tretjo nagrado za absolutno tretje mesto izmed vseh zborov na tekmovanju, s čimer smo še nadgradili uspeh iz leta 2022, ko smo zlato pod taktirko Simone Rožman Strnad plaketo prejeli prvič. Poleg tega smo se razveselili še posebne nagrade za najboljšo izvedbo skladbe, napisane v 21. stoletju, za skladbo Deliver me, o Lord posavskega skladatelja Tineta Beca.

Naš dirigent Krištof Strnad je prejel tudi denarno nagrado JSKD obetavnemu zborovodji za udeležbo na izobraževanju v letu 2025, kot zbor pa smo od Slovenske filharmonije dobili možnost obiska generalke po lastnem izboru v abonmaju Pretežno vokalni cikel v sezoni 2024/2025.

Uspeh z letošnje Naše pesmi je za MePZ Viva Brežice ponovna potrditev predanega dela in ljubezni do zborovske glasbe, hkrati pa spodbuda in popotnica za izzive prihodnosti. Iskreno čestitamo tudi ostalim tekmovalnim zborom za dosežene uspehe. Veseli smo, da se zborovska glasba na Slovenskem uspešno razvija in da imamo možnost peti v konkurenci tako odličnih zborov.

Ravno zato Vivin moto v zadnjih odzvanja in odmeva še posebej glasno: NAJ ŽIVI, RASTE IN CVETE!

Lara Oštrbenk
Foto: Janez Eržen

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava