FOTO: Rade Šerbedžija za uvod Festivala novomeško poletje

9.7.2023 | 13:30

Foto: Alen Zulić

Foto: Alen Zulić

FOTO: Rade Šerbedžija za uvod Festivala novomeško poletje
FOTO: Rade Šerbedžija za uvod Festivala novomeško poletje

Ko se nastopajoči in publika zlijejo v eno - Svetovna gledališka in filmska javnost Radeta Šerbedžijo pozna kot igralsko legendo, v petek zvečer pa se je na otvoritvi Festivala novomeško poletje 2023, že pred dogodkom razprodanega koncerta na magičnih Muzejskih vrtovih, predstavil kot izjemen glasbeni ustvarjalec in interpret z značilnim, nostalgičnim vokalom, ki ga je prav nesramno dobro začinila spremljevalna zasedba Zapadni kolodvor. Lepšega vzleta v festivalsko poletje si ne bi mogli želeti!

Hvala, draga publika!

Napovedujemo naslednji koncert!

TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA ENSEMBLE 

ČETRTEK, 13. JULIJ 2023 OB 21. URI NA GLAVNEM TRGU
 
Skladateljica, pevka in flavtistka, Tamara Obrovac iz hrvaške Pule je ena impresivnejših umetnic na hrvaški glasbeni sceni. Poleg tega, da je aktivna na odrih širom celotnega sveta, komponira tudi glasbo za gledališče in film, za svoje delo pa je prejela številne nagrade, med drugim 8 hrvaških nacionalnih diskografskih nagrad Porin, ki jim pogovorno pravijo kar hrvaški grammy.

Koncert pripravljamo v sodelovanju z založbo Goga in je za obiskovalce brezplačen. Zgodil se bo na odru pri maketi Novega mesta, v primeru dežja pa ga bomo prestavili v galerijo Simulaker. Ne zamudite!

Festival novomeško poletje 2023 sicer od 7. julija do 26. avgusta poteka na  treh različnih lokacijah: Na Muzejskih vrtovih, na Glavnem trgu (v sodelovanju z Založbo Goga) in v Parku Rastoče knjige pri knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu. Ponosni ga vsako leto vsebinsko nadgrajujemo in ljubiteljem dobre glasbe prvič ponujamo mednarodno obarvan program. 

Nastopili bodo še Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Aleksander Mežek, Bilbi, Ahmed Burić, Robert Petan ter Rudi Bučar in Banda.

Vstop na prizorišča je z izjemo otvoritve in zaključka festivala za obiskovalce brezplačen!

ZAVOD PRODUKCIJSKA HIŠA INJA, zavod za glasbeno produkcijo, promocijo in umetniško ustvarjanje

Galerija

_Zulic (01)
_Zulic (02)
_Zulic (03)
_Zulic (04)
_Zulic (05)
_Zulic (06)
_Zulic (07)
_Zulic (08)
_Zulic (09)
_Zulic (10)
_Zulic (11)
_Zulic (12)
_Zulic (13)
@@@_Zulic__14_
_Zulic__15_
_Zulic__16_
_Zulic__17_
_Zulic__18_
_Zulic__19_
_Zulic__20_
_Zulic__21_
_Zulic__22_
_Zulic__23_
_Zulic__24_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava