FOTO: Aleksander Mežek božal z zimzelenimi melodijami

23.7.2023 | 16:00

Klavdija Kotar (JSKD Novo mesto –  partnerji festivala), Aleksander Mežek in organizatorja festivala Anja  Pavlin in Igor Ilić ( Zavod produkcijska hiša Inja music)

Klavdija Kotar (JSKD Novo mesto – partnerji festivala), Aleksander Mežek in organizatorja festivala Anja Pavlin in Igor Ilić ( Zavod produkcijska hiša Inja music)

Na koncertu, ki ga je povezovala  Klavdija Kotar  z novomeške izpostave  Javnega sklada za kulturne dejavnosti,  je svoje plemenito poslanstvo predstavilo tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto z uvodnim govorom projektne vodje DRPD  Maje Žunič Fabjančič.  Koncert je z navdušenjem spremljala tudi častna občanka Novega mesta  Branka Bukovec .

Na koncertu, ki ga je povezovala Klavdija Kotar z novomeške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, je svoje plemenito poslanstvo predstavilo tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto z uvodnim govorom projektne vodje DRPD Maje Žunič Fabjančič. Koncert je z navdušenjem spremljala tudi častna občanka Novega mesta Branka Bukovec.

Navkljub vremenski ujmi so obiskovalci dodobra napolnili atrij Knjižnice Mirana Jarca in z njim ubrano zapeli.

Skoraj raj si, ti Gorenjska ...

Priljubljeni slovenski pevec, tekstopisec, producent in komponist Aleksander Mežek je s svojimi zimzelenimi melodijami minulo sredo, 19. julija, preganjal slabo vreme in navdušil obiskovalce, ki so do zadnjega kotička napolnili atrij Knjižnice Mirana Jarca.

Prisluhnili smo prerezu njegove bogate 50-letne kariere, razpete med Britanskim otočjem in rodno Žirovnico. Publika je z njim večkrat ubrano zapela že ponarodele skladbe Siva pot, ki jo Aleksander priredil v slovenski jezik, Po jezeru bliz' Triglava, Ko boš prišla na Bled in seveda mnoge druge avtorske stvaritve velikega mojstra.

Julija je ganila številno poslušalstvo, koncert pa je s stoječimi ovacijami zaokrožil z novo nastalo skladbo Hiše gospodar, ki jo je v Londonu, skupaj s priredbo "Julije", Aleksander posnel z domačimi Mrfy, za katere pravi, da smo lahko Novomeščani upravičeno zelo ponosni na njih.

Naslednjo sredo, 26. 7. 2023, bomo ob 20. uri v Parku Rastoče knjige gostili izjemno pevko in avtorico BILBI! 

Vstop je prost in zanj ni potrebnih predhodnih rezervacij, veseli pa bomo vašega prostovoljnega prispevka pri vhodu na prizorišče.

Se vidimo! ;)

A. P.
Foto: Alen Zulić

Galerija

_Zulic (01), _Zulic__01_
_Zulic (02), _Zulic__02_
_Zulic (03), _Zulic__03_
_Zulic (04), _Zulic__04_
_Zulic (05), _Zulic__05_
_Zulic (06), _Zulic__06_
_Zulic (07), _Zulic__07_
_Zulic (08), _Zulic__08_
_Zulic (09), _Zulic__09_
_Zulic (10), _Zulic__10_
_Zulic (11), _Zulic__11_
_Zulic (12), _Zulic__12_
_Zulic (13), _Zulic__13_
@@@_Zulic__14_
_Zulic__15_
_Zulic__16_
_Zulic__17_
_Zulic__18_
_Zulic__19_
_Zulic__20_
_Zulic__21_
_Zulic__22_
_Zulic__23_
_Zulic__24_
_Zulic__25_
@@@_Zulic__26_
_Zulic__27_
_Zulic__28_
_Zulic__29_
_Zulic__30_
_Zulic__31_
_Zulic__32_
_Zulic__33_
_Zulic__34_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava