DL: Dino je diplomiral

29.8.2023 | 13:15

DL: Dino je diplomiral

Belokranjec Dino Subašić, ki že vrsto let na RTV Slovenija obravnava predvsem evropske teme, je »spravil pod streho« tudi svojo diplomo na Fakulteti za socialno delo. Izbira področja raziskovanja ni naključna. Kot je zapisal, je tudi sam v državi, v kateri odrašča, v vlogi potomca staršev etnične skupnosti, ki je izkusila vojno. Strpnost in sposobnost sobivanja bosta za prihodnjo generacijo, ki vstopa v nemiren svet glede geopolitičnih premikov, ključnega pomena za ohranitev miru ter spokojnega in dostojnega življenja.

Diplomsko delo Strpnost mladih z izkušnjo vojne ali njenih posledic predstavlja primere in rezultate raziskovanj iz tujine, raziskuje pa tudi prostor multietničnega stika med mladimi v Sloveniji. Empirični del diplomskega dela vsebuje intervjuje z načrtno izbranimi posamezniki, ki so izkusili vojno in njene posledice v Palestini, Izraelu, Ukrajini, Rusiji ter Bosni in Hercegovini. Njihova pričevanja podkrepijo Dinovo uvodno teoretično raziskavo.

Dino, ki je izjemno prodoren in dejaven pri novinarskem delu, ima seveda v mislih magisterij, a za zdaj le »v mislih«, saj v ospredje postavlja novinarsko kariero.

Članek je bil objavljen v junijski tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava