V Knjižnici Brežice kar 200 mladih bralcev (Naj)Poletavcev

6.10.2023 | 09:40

V Knjižnici Brežice kar 200 mladih bralcev (Naj)Poletavcev

V Knjižnici Brežice vsakodnevno k branju vabimo vse generacije. Branje za znanje in zabavo pa je (bilo) skupno vsem poletnim bralcem. Pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana sta v devetnajstih splošnih knjižnicah po Sloveniji, tudi domači brežiški, od 10. junija pa do 10. dne letošnjega septembra potekala bralna programa Poletavci in NajPoletavci.

Bralni seznami so v Knjižnico Brežice prileteli iz Brežic in okolice, Rake, Maribora in nekaterih krajev Srbije. Napolnilo in oddalo jih je 168 Poletavcev in 32 NajPoletavcev.

Letošnjo zaključno prireditev, ki je potekala 5. oktobra 2023, je sooblikovala mlada ustvarjalka Lea Lajkovič, doma v eni od vasi brežiške občine. Knjižničarkino pozornost je vzbudila njena maturitetna naloga, saj je ob tej priložnosti izdala pravo knjigo pesmi z naslovom Ples z dežjem. Slednjo je ob tej priložnosti podarila knjižnici in bo obogatila našo domoznansko zbirko.

Udeleženci zaključka smo v pogovoru izvedeli nekaj namigov, kako napisati pesem. Treba je prisluhniti sebi in pisati svoje misli. Gostja je mlade bralce spodbudila k branju in ustvarjanju.

Sodelujoči bralci so najbolj nestrpno čakali žreb glavnih nagrad; slednji je prispevalo podjetje Hervis d. o. o. Prejemnika Žan in Zala si bosta dneve poleg branja lahko krajšala tudi s športom. Prejela sta namreč žogo za košarko oziroma set za badminton.

K branju in obisku knjižnice pa vse, mlajše in starejše, vabimo tudi v prihodnjih dneh, ko se dnevi vztrajno krajšajo in kar vabijo v pisani svet besed.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzbreziceknj (01)
_zzbreziceknj (02)
_zzbreziceknj (03)
_zzbreziceknj (04)
_zzbreziceknj (05)
_zzbreziceknj (06)
_zzbreziceknj (07)
_zzbreziceknj (08)
_zzbreziceknj (09)
_zzbreziceknj (10)
_zzbreziceknj (11)
_zzbreziceknj (12)
_zzbreziceknj (13)
_zzbreziceknj (14)
_zzbreziceknj (15)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava