Petrov vrtec v lekarni in reševalni postaji

9.10.2023 | 09:40

Petrov vrtec v lekarni in reševalni postaji

V torek, 3. 10. 2023, smo otroci in vzgojitelji iz Petrovega vrtca obiskali Dolenjske lekarne in reševalno postajo nujne medicinske pomoči Novo mesto.

Na reševalni postaji nam je prijazni reševalec Sandi predstavil svoje delo. Skupaj z njim smo pogledali, kaj vse se skriva v zdravniški torbi, kako izgleda reševalno vozilo od znotraj in se sprehodili skozenj. Legli smo lahko na čisto pravo posteljo, ki se skriva v reševalnem vozilu. Za konec je prižgal še luči in sireno. Ugotovili smo, da sirena zelo glasna, da jo lahko vsi slišijo.

V lekarni nas je sprejela ga. Alenka Grandec, mag. farmacije.

Skupaj z njo smo pokukali za lekarniški pult in tako videli, koliko zdravil imajo. Ker mora biti v lekarni vse čisto, smo obuli čez naše čevlje prav posebne copate, ki so nam bili zelo zanimivi. Skupaj smo pripravili in zmešali kremo za roke in obraz, s katero se bomo lahko namazali ob hladnejši mesecih. Starejša skupina si je ogledala še galenski laboratorij.

Zelo veseli smo, da smo lahko izpeljali obisk, za kar se prav lepo zahvaljujemo vodstvu reševalne postaje NMP Novo mesto, g. Alešu Jakšetu in vodstvu Dolenjskih lekarn, ge. Andreji Šetina in ge. Zdenki Petruna.

Iskrena hvala tudi reševalcu Sandiju in Alenki za lepo in doživeto predstavitev.

Zapisala K. D.
Foto: arhiv Petrovega vrtca

Galerija

_zzPetrov vrtec (1)
_zzPetrov vrtec (2)
_zzPetrov vrtec (3)
_zzPetrov vrtec (4)
_zzPetrov vrtec (5)
_zzPetrov vrtec (6)
_zzPetrov vrtec (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava