FOTO: Rožnati oktober s Sašo Einsiedler je Semič obarval rožnato

10.10.2023 | 09:50

FOTO: Rožnati oktober s Sašo Einsiedler je Semič obarval rožnato
FOTO: Rožnati oktober s Sašo Einsiedler je Semič obarval rožnato

Letošnji 4. oktober je Semič obarval v roza barvo. Izjemno lepo obiskan dogodek je bil posvečen ozaveščanju o raku dojk. To je pomemben dogodek, ki je prispeval k zavedanju ljudi o pomembnosti rednih presejalnih pregledov in samopregledov dojk.

Združenje Europa Donna Slovenija je dobro znana organizacija, ki se zavzema za boj proti raku dojk in podpira ženske pri preprečevanju in zdravljenju te bolezni. Kampanja "Rožnati oktober" je mednarodna pobuda, ki se vsako leto odvija v oktobru in je namenjena ozaveščanju in spodbujanju žensk k skrbi za svoje zdravje. V letošnji kampanji je napisana kratica BFF - najboljši prijateljici potipaj po zdravju s sporočilom: »Ni nam vseeno za naše prijateljice, ne želimo, da zbolijo. To prijateljstvo lahko prenesemo tudi na svoje telo. Zato letošnja kampanja prinaša pomembno sporočilo in nagovarja ženske, da redno opravljajo samopregled dojk in samopregled priporočajo tudi svojim prijateljicam.»

Pozitiven pogovor s Sašo Einsiedler je bil dodana vrednost dogodka, saj je delila svojo osebno zgodbo o premagovanju izzivov, kar lahko služi kot navdih mnogim. Veseli me, da so na dogodku sodelovali tudi glasbeniki Glasbene šole Črnomelj, kineziologinja CKZ ZD Črnomelj in zabavna skupina Klepetave Šokice, kar je pripomoglo k ustvarjanju pozitivnega vzdušja. Druženje ob mizi z dobrotami, ki so jih pripravile članice skupine Združenja Europa Donna iz Bele krajine, pa je zagotovo okrepilo občutek skupnosti in solidarnosti med udeleženci dogodka.

Vse te dejavnosti prispevajo k ozaveščanju in podpori v boju proti raku dojk, kar je izjemno pomembno za zdravje žensk.

Vesna Gregorič, prostovoljka pri Združenju Europa Donna Slovenija
Foto: Uroš Novina

Galerija

_zzSemic (1)
_zzSemic (10)
_zzSemic (11)
_zzSemic (2)
_zzSemic (3)
_zzSemic (4)
_zzSemic (5)
_zzSemic (6)
_zzSemic (7)
_zzSemic (8)
_zzSemic (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava