DL: Pohvale zdravstvenim delavcem

10.5.2024 | 14:40

Simbolna slika (Foto: arhiv; S. Š.)

Simbolna slika (Foto: arhiv; S. Š.)

Jani Selak iz Šentjerneja se je oglasil s pohvalnimi besedami o družinski zdravnici Mirjani Ninkov iz Zdravstvene postaje Šentjernej, ki je tudi njegova osebna zdravnica. »Vedno je odzivna in prijazna, vedno te sprejme, ko jo potrebuješ. Njena vrata so bolnikom vedno odprta, tudi ta stavka se pri njenem delu nič ne pozna. Pohvale gredo še njeni medicinski sestri – skupaj se trudita, da so čakalne vrste čim krajše. Takih zdravnic in timov si lahko le želimo,« pove Selak, ki meni, da je treba v teh časih, ko se tako kritizira zdravnike kar na počez, povedati tudi kaj takega.

Podobno je naredila tudi bralka iz Kostanjevice. »Vedno samo kritiziramo naše zdravstvo. Saj res veliko zadev ni urejenih in gre vse skupaj le na slabše, a kljub temu so v zdravstvu zaposleni ljudje, ki delajo s srcem in predanostjo, še posebej tisti, ki so najmanj plačani.« Povedala je, da je upokojenka in je bila pred dnevi res prijetno presenečena v brežiški bolnišnici nad prijaznostjo, uslužnostjo in strokovnostjo zaposlenih, ko je morala na rentgensko slikanje, na katero je čakalna doba občutno krajša kot v eni izmed bližnjih zdravstvenih ustanov, v kateri bi na isto storitev čakala mesec in pol, tu pa je prišla na vrsto v nekaj dneh. »Zato res vse pohvale, sploh pa zaradi prijaznosti, ko vem, da jim ni lahko, ko tudi sami občutijo krizo sistema.«

Članek je bil objavljen v tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Imate tudi vi pohvalo, kritiko, vprašanje?

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro. Lahko nam tudi pišete na urednistvo@dolenjskilist.si.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava