Jon Vitezič s prvim albumom ''Mars''

13.11.2023 | 11:45

Foto: Astronavt

Foto: Astronavt

Jon Vitezič, ki smo ga spoznali skozi single Utrip, Pot Na Mars in Vesolje za dva, predstavlja svoj prvi studijski album Mars.

20-letni slovenski glasbenik Jon Vitezič predstavlja svoj dolgo metražni prvenec z naslovom »Mars«, ki je izšel pri založbi Nika. Na digitalnem albumu je 12 angleških skladb, ki jih je Jon napisal pri svojih 16 letih. Nekatere med njimi smo že slišali kot angleške single Bleed, Mars in Jesus Style, s katero se je lani predstavil v finalu oddaje Ema Freš. Poleg angleških skladb na albumu najdemo tudi vse tri single, ki so izšli v slovenskem jeziku Utrip, Pot Na Mars in letošnja uspešnica Vesolje za dva.

Album streamajte TU

"Mars bo vedno pomemben del mojega življenja, saj ga obkroža veliko prelomnic. Poimenovan je po mojem prvem ljubljenčku, ki je v moje življenje prišel, ko sem začel s pisanjem pesmi. Album je zelo unikatna in intimna kreacija, saj predstavlja začetek moje glasbene kariere in uteleša mojo pot učenja pisanja pesmi, petja in snemanja glasbe. Govori o zelo osebnih in ranljivih temah, kot so prva ljubezen, prvi »heartbreak« in boj z mentalnim zdravjem. V času nastajanja albuma sva se z očetom Alanom preko glasbe zelo povezala in zgradila čudovit odnos, saj me je kot odličen mentor usmerjal na pravo glasbeno pot. Na prvenec sem neizmerno ponosen, saj so se z njim izpolnile želje malega Jona, ki je že od nekdaj sanjal o glasbeni karieri, vendar ni ciljal na tako izjemen izdelek kot je album Mars. Ta seveda ne bi zvenel tako dovršeno, če pri snemanju ne bi sodeloval z izjemno talentiranim Petrom Deklevo, ki je prekosil vsa moja pričakovanja. Hvaležen sem za vse ljudi, ki so bili prisotni v procesu ustvarjanja albuma in hvaležen sem za izjemno podporo družine in prijateljev na moji glasbeni poti." - Jon.

M. L.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava