DL: Selitve še ne bo - Črpalko iz centra

19.11.2023 | 18:50

Petrolova bencinska črpalka v centru Šentjerneja stoji ob stanovanjskem in trgovskem naselju, nasproti šole, vrtca ... (Foto: L. M.)

Petrolova bencinska črpalka v centru Šentjerneja stoji ob stanovanjskem in trgovskem naselju, nasproti šole, vrtca ... (Foto: L. M.)

Šentjernejčani razmišljajo, da Petrolova bencinska črpalka vse manj sodi v center – Petrol ima parcelo nasproti Podgorja, a selitve še ne načrtujejo

Kot vsak večji kraj ima tudi Šentjernej bencinsko črpalko, in sicer Petrolovo. Občani so s tem seveda zadovoljni, a s širitvijo in z razvojem je postalo manj sprejemljivo, da ta stoji v centru – ob regionalni cesti proti Kostanjevici, v neposredni bližini večjega trgovskega centra, stanovanjskih blokov in hiš, osnovne šole in vrtca, občinske stavbe, pošte, policije – in da se je razširila.

Kot je na eni izmed občinskih sej opozoril svetnik Aleš Trbanc (SDS), je Petrolova bencinska črpalka v kraju, ki je kmetijsko in gospodarsko zelo močen, nujna, pa vendar bi jo mogoče veljalo umestiti kam na obrobje.

Župan Jože Simončič te pomisleke razume in se mu zdijo umestni. Pove, da ima podjetje že dlje časa, okoli petnajst let, kupljeno drugo, nadomestno parcelo nasproti podjetja Podgorje, se pravi zunaj središča Šentjerneja, ob prometni vpadnici v Šentjernej iz avtocestne smeri. »Pogovarjali smo se s Petrolom in jim dali tudi pisno pobudo glede preselitve, a je bil njihov odgovor tak, da ostajajo na zdajšnji lokaciji, dokler ne bo zgrajena obvoznica, ki bo šla tam mimo. Na prvo mesto seveda postavljajo poslovni interes,« pove župan.

Poizvedovali smo na Petrolu in potrdili so, da trenutno ne načrtujejo selitve bencinskega servisa iz središča Šentjerneja. »Po zgraditvi obvoznice bomo skladno strategijo Petrola in glede na spremenjen prometni tok ponovno preučili možnost selitve prodajnega mesta. Če bo v prihodnjih letih sprejeta odločitev za selitev prodajnega mesta, bomo na novi lokaciji umestili sodobno prodajno mesto, velikost in ponudba pa bosta prilagojena potrebam lokalnega okolja,« povedo.

Trenutna lokacija prodajnega mesta Šentjernej je v lasti Petrola. Bencinska črpalka je bila zgrajena leta 1973 in obnovljena v letu 1995. »Ponudbo izdelkov in storitev vseskozi širimo ter dopolnjujemo – glede na potrebe strank. Trenutno je na prodajnem mestu pet zaposlenih. S poslovanjem prodajnega mesta smo zadovoljni,« še povedo na Petrolu.

Članek je bil objavljen v septembrski tiskani številki Dolenjskega lista

L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava