Pika Nogavička na obisku v Knjižnici Brežice

25.11.2023 | 10:10

Pika Nogavička na obisku v Knjižnici Brežice

Če si moj prijatelj, me kliči Pika Nogavička,
pike 'mam na nosku, a nogavičke na nogah.

Te besede in verze smo si v minulem četrtkovem popoldnevu, 23. novembra 2023, prepevali mnogi. V sklopu praznovanja Tedna splošnih knjižnic 2023 nas je namreč obiskala navihana, razigrana in nasmejana Pika Nogavička. S seboj je pripeljala tudi svojega Ficka, v Dvorano Savice Zorko pa privabila veliko majhnih in tudi malo večjih ter starejših obiskovalcev. Predstavo Pikina velika pustolovščina je uprizorilo Gledališče KU-KUC, izvedbo dogodka pa je finančno podprl HESS, d.o.o.

Uvodoma smo bili prav vsi v knjižnični dvorani povabljeni na praznovanje Pikinega rojstnega dne, nato pa smo postali učenci učiteljice Nogavice. Igrali smo se igro Zobek ne jezi se, rešili luknjaste pravljice in se z »migivadbo« dodobra razgibali. Malce smo tudi čarali, na koncu pa si vsak nekaj posebnega zaželeli.

Kakor je za zdrave zobke pomembna ustrezna prehrana, tudi sadje, tako je za razvoj domišljije in besednega zaklada pomembno branje. Knjižničarji radi združimo prvo in drugo, česar rezultat so Zlate hruške – znak kakovosti mladinskih knjig. To so tiste knjige, ki izstopajo po vsebini in izvedbi ter se uvrstijo med odlične izdaje leta. In ravno v Tednu splošnih knjižnic so ta poseben znak pridobili novi naslovi. Slednji imajo svoje mesto tudi na naših knjižnih policah in veseli bomo, če jih boste izbrali za svoje bralne podvige. Prijazno vabljeni.

Andreja Dvornik in Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzPika (01)
_zzPika (02)
_zzPika (03)
_zzPika (04)
_zzPika (05)
_zzPika (06)
_zzPika (07)
_zzPika (08)
_zzPika (09)
_zzPika (10)
_zzPika (11)
_zzPika (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava