8. koncert šole harmonike DiaTon: Veselje s harmoniko

27.11.2023 | 12:00

Mladi Dolenjci

Mladi Dolenjci

Jurij in Janez Lekše

Jurij in Janez Lekše

Vsi nastopajoči

Vsi nastopajoči

V nedeljo, 19. novembra, so si gledalci in poslušalci v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju ogledali že 8. koncert Veselje s harmoniko, ki ga je organiziral harmonikar Janez Lekše. Nekaj let že ima na svojem domu zasebno glasbeno šolo harmonike DiaTon in letos je že osmič pripravil koncert s svojimi učenci. Po nekajletnem premoru so obiskovalci koncert že nestrpno pričakovali.

Pester program

Za začetek koncerta so Janezovi harmonikarji zaigrali skladbo V dolini tihi. Čez celotno prireditev so bili harmonikarji na odru in igrali skladbe kot harmonikarski orkester in tudi skupaj z glasbenimi gosti.

Številni obiskovalci v polni dvorani so navdušeno prisluhnili gostom: ans. KRIMSKI LISJAKI, GLAS, UŽITEK, MLADI DOLENJCI ter SILVO PLIBERŠEK. Na koncertu so tako v duetih s harmonikarji zvenele melodije: Žarek sreče, Ljubezen je večna zvezda, Oj zemljica, Nocoj je druga rekla mi, … Nastopil je tudi Janezov 8-letni sin Jurij, ki je zapel pesem Kje si očka moj, celoten koncert pa je igral tudi na odru med učenci. Prijetno in humorno je program povezoval dolgoletni Janezov prijatelj SLAVKO PODBOJ in dodobra nasmejal obiskovalce.

Pri zaključni skladbi NE POZABI DOMOVINE so obiskovalci v dvorani vstali in zapeli skupaj z vsemi nastopajočimi. Vzdušje ob zadnji pesmi je bilo res domovinsko, slovensko, ponosno, ... Janez Lekše je tako na koncertu poskrbel za odlično domačo glasbo, s pridihom humorja in dobre volje.

Zahvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi koncerta!

J. Lekše

Galerija

Glas
Jurij in Janez Lekse
Krimski lisjaki  in Jurij
Mladi Dolenjci
Silvo in Jurij
Skupna vseh nastopajocih
Slavko Podboj
Starejsi harmonikarji

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava