Veseli novih članov: Marharyta in Bogdan, ukrajinska pribežnika

11.12.2023 | 09:20

Veseli novih članov: Marharyta in Bogdan, ukrajinska pribežnika

NTK KRKI Novo mesto sta se priključila mlada Ukrajinca, pribežnika pred vojno

Če bi v NTK Krka Novo mesto vse od ustanovitve kluba pred več kot 75. leti sešteli vse, ki so bili člani tega uglednega novomeškega športnega kluba, ki ga vodi Jernej Jedlovčnik, bi se približali trimestni številki. A da bi kdaj imel med člani tuje državljane, se ni zgodilo.

Zakaj tak uvod? Enostavno zato, ker sta se v klub včlanila in ga redno obiskujeta dva mlada Ukrajinca, ki sta pred vojno v domovini pribežala v Novo mesto. To sta 26-letna Marharyta Halkina iz Zaporožja in 25-letni Bogdan Kavtum iz mesta Sumi. V dvorano v Drgančevju prihajata redno najmanj dvakrat na teden in sta se z novomeškimi rekreacijskimi igralci namiznega tenisa lepo ujela.

Jernej Jedlovčnik: »V klubu smo na vprašanje, ali bi imeli kaj proti, če se nam pridružita dva državljana Ukrajine, odgovorili v skladu s pričakovanji. Veseli smo, da lahko dvema mladima simpatičnima človekoma pomagamo preživeti zelo težko obdobje v njunem življenju. Eden izmed stalnih igralcev je predlagal, da s kolegi zberejo za članarino in tako sta Marharyta in Bogdan uradna člana NTK Krka Novo mesto.«

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava