Jerca Legan prestala peklensko, a odrešilno leto

7.1.2024 | 16:00

Jerca Legan (Foto: Mateja J. Potočnik)

Jerca Legan (Foto: Mateja J. Potočnik)

Za antropologinjo, publicistko in igralko Jerco Legan je bilo to leto eno najtežjih in najbolj neizprosnih v njenem življenju.

Zato vsak dan manifestira, da se zasebni izzivi v takšni obliki in obsegu nikoli ne bi vrnili. »Hkrati s peklenskostjo pa je bilo odrešujoče in sem v resnici vsak trenutek hvaležna, da sem preživela viharje, ki so me skupaj s sinovoma brutalno razmetavali na odprtem oceanu dogodkov in čustvovanj,« pravi Jerca.

Ob vsem tem je nanizala tudi izjemne dosežke, med drugim dve knjižni novosti za opus slovenske kulturne dediščine – slikarsko in dvojezično kuharsko, otroško zgodbico z znanima ustvarjalcema, slavnosten zaključek postdoktorskega študija v Švici in številne snemalne dni z živahnimi, predvsem mednarodnimi filmskimi ekipami.

Leto 2023 ji bo v lepem spominu ostalo tudi po prečudovitih počitnicah v najprej smučarsko zasneženi in pozneje poletni jadralski divjini, odhajajoče leto pa je zaokrožila z navdihujočim raziskovalnim popotovanjem po Daljnem vzhodu.

T. P.; Lady

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

7.1.2024+19     + (19)     – (0)     Oceni Jožko 

Za gospo je peklensko leto, eno najtežjih, neizprosnih v celem življenju. Peklenskost in neizprosnost se izražajo z: izjemni dosežki, knjižnimi novostmi, slavnostnemu zaključku postdoktorskega studija in to v Švici, številni snemalni dnevi z mednarodnimi ekipami, prečudovitih počitnicah in na koncu z navdihujočimi raziskovalnim popotovanjem po dalnjem vzhodu ... Gospa, NE norčujte se iz mnogih ljudi (isto velja tudi za novinarja, ki to zapiše), izza katerih je resnično peklensko leto in nič bolje se jim ne obeta v tekočem. Nenavadno je, da si kaj takega, kot visoko situirana gospa, upate navesti (novinar pa zapisati), ne glede na nekatere težave, ki ste jih kot ena od mnogih, prestala, vendar zaradi katerih ste daleč od tega, da bi pristala recimo med klošarji.

10.1.2024+8     + (8)     – (0)     Oceni FranciD 

Če nima za jest, naj pokliče, avša!!!

18.1.2024+1     + (1)     – (0)     Oceni Ivan Janez 

Čemu objavljate ta trač?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava