Letni koncert Prepelic

14.1.2024 | 11:20

Letni koncert Prepelic

Z dobrimi nameni, da bi obiskovalcem in sebi polepšale praznike, so pevke Ženskega pevskega zbora Prepelice iz Dolenje vasi načrtovale letni koncert še v predprazničnih dneh. Žal jim zaradi bolezni pevk v zboru to ni uspelo. Koncert pod umetniškim vodstvom Mire Dernač so tako pripravile 12. januarja letos.

Na odru so zvenele melodije slovenske ljudskih in božičnih pesmi ter nekatere slovenske in svetovne vedno zelene pesmi. Nastop pevk je s prebiranjem poezije Omarja Hajama, Srečka Kosovela, Ivana Minattija in Neže Maurer povezal Zvonko Marinič.

Njihov koncert so obogatili gostje. Mlada Teja Lubšina nas je popeljala po črno belih tipkah klavirja. Anže Šeško se je predstavil s harmoniko. Zaigral je melodije Franca Delčnika, Mira Klinca, Nika zajca in Braneta Klavžarja. Za vezno besedo je poskrbela članica zbora Ana Srpčič.

Obiskovalci so z aplavzi dali ognja nastopajočim, za nadaljnje delo na področju ljubiteljske kulture. Koncert se je zaključil s skupno pesmijo Čej so tiste stezice in prijetnim klepetom v predprostoru dvorane Večnamenskega doma v Dolenji vasi pri Krškem. Skupna ugotovitev je bila, da je prav vsak dan lahko praznik in da je pravi smisel življenja v druženju, sodelovanju in lepih spominih, ki jih tak večer pusti v nas.

Besedilo: Ana Srpčič
Foto: Zdenka Gorišek

Galerija

_zzPrepelice (1)
_zzPrepelice (2)
_zzPrepelice (3)
_zzPrepelice (4)
_zzPrepelice (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava