VIDEO: Policijske veterane še naprej vodi Marjan Dragan

22.2.2024 | 14:00

VIDEO: Policijske veterane še naprej vodi Marjan Dragan
VIDEO: Policijske veterane še naprej vodi Marjan Dragan
VIDEO: Policijske veterane še naprej vodi Marjan Dragan

Policijsko veteransko društvo Sever Dolenjska in Bela krajina je 16. februarja 2024 ob 17.00 uri izvedlo redni letni Zbor članov društva, na katerem je bilo izvoljeno novo vodstvo društva, saj je bil zbor članov tudi volilni zbor.

Na zboru, ki se ga je udeležilo 105 članic in članov ter vabljeni gostje, smo potrdili letno poročilo o delovanju društva v letu 2023. Predsednik društva Marjan Dragan, ki je podal poročilo, je poudaril, da je za nami aktivno leto, saj je bil program dela v celoti izpolnjen in celo nadgrajen s posameznimi aktivnostmi.

Na zboru je bilo podano tudi finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in častnega razsodišča. Prav tako je bil sprejet pester program dela in finančni program za leto 2024 ter z vsemi glasovi ZA tudi sprejet.

Ker je bilo letos volilno leto, so prisotni člani zbora volili in potrdili nov, nekoliko pomlajen sestav upravnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča.

Za zvestobo in prizadevno delo v društvu je 5 posameznikov prejelo društvena priznanja, in sicer sta bronasto priznanje prejela Anton Blažič in Tihomir Simšič. Srebrno priznanje so prejeli Franc Hudoklin, Anton Žunič in Dušan Hajdinjak. Prav tako je bil podeljen bronasti znak osamosvojitve direktorju PU Novo mesto. Ostalim trem članom, in sicer Draženu Šmucu, Bojanu Kužniku (srebrni znak) in Sandiju Šuštaršiču (bronasti znak) bodo znaki podeljeni na sejah upravnega odbora oziroma na srečanjih odborov.

V točki »beseda gostov« so posamezni vabljeni gostje čestitali novoizvoljenemu vodstvu društva in mu zaželeli uspešno delo v prihodnje.

Skupina članov je na grob zadnje umrlega člana društva v lanskem letu, Branka Šiška, odnesla cvetlični aranžma, darilo cvetličarne Amaryllis, ki je med zborom krasil mizo delovnega predsedstva.

Na koncu zbora je stari in novo izvoljeni predsednik Marjan Dragan povabil vse prisotne, na druženje ob zakuski.

Tekst: Drago Sikošek
Foto: Arhiv PVD Sever DBK

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava