DL: Chef Boštjan Rakar
18.3.2024 | 13:00
Na fotografiji je 47-letni chef in sommelier Boštjan Rakar, ki je iz družinske podeželske gostilne z ženo Tatjano ustvaril vrhunsko restavracijo, kljub temu pa obdržal bistvo dolenjskega podeželja. Prefinjeno domačnost so na krožnikih Gostilne Rakar ponujali že njegovi starši, ki so v Gorenjih Ponikvah pred 30 leti zgradili gostilno in kasneje še mini hotel. Osnovne sestavine jedi so vedno dolenjske, vinska karta pa velja za eno najboljših pri nas. Chef Boštjan je zelo ponosen na članstvo v kulinaričnem združenju JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), vsakič znova se razveseli visokih ocen kulinaričnih kritikov in seveda zadovoljnih gostov.
Pravi, da so z ženo in s tremi otroki skoraj popolna družina, ki živi za gostinstvo. »Potrebovali bi samo še osmi dan v tednu in vse bi bilo super,« pravi Boštjan, ki v svojem delu neizmerno uživa in na različnih kulinaričnih akademijah znanje prenaša tudi na mlajše generacije.
Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista
Foto: Robert Kokol/Foto Asja
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
Najbolj enostaven recept za bezgov sirup
sob, 11.5.2024
FOTO: Ko župnik napolni dvorano. Martin Golob jo.
čet, 9.5.2024
DL: Pohvale zdravstvenim delavcem
pet, 10.5.2024
Devet desetletij Ivanke Zupančič
sre, 8.5.2024
Recept na preizkušnji: Senkine filane paprike
čet, 9.5.2024