Testenin po kuhanju nikoli ne spirajte!
19.3.2024 | 12:30
Veliko ljudi testenine po kuhanju splakne z vodo. Ste tudi vi med njimi? Nikar ne delajte tega, saj spiranje testenin močno poslabša njihov okus. Poleg tega voda odplakne škrob, ki sicer vpliva na to, da se na testenine bolje prime omaka. Če jih torej po kuhi splaknete z vodo, si delate medvedjo uslugo. Kuharji odsvetujejo tudi dodajanje olja v vodo, v kateri kuhate testenine. Slednje bodo po kuhi prevlečene z oljem, kar bo ponovno vplivalo na to, da se omaka ne bo oprijela površine.
Nekaj nasvetov za idealno kuhane testenine
- Uporabite dovolj velik lonec, da bodo lahko testenine v njem prosto plavale.
- Pomembno je tudi, da dodate dovolj vode. Ravnajte se po razmerju 1:10, za 100 g testenin torej potrebujemo 1 liter vode.
- Vodo posolite, ko bo že zavrela.
Slednje vpliva na moč vrenja in ohranitev škroba na testeninah.
- Zgolj ščepec soli bo premalo.
Na pol kilograma testenin dodajte žličko in pol soli.
- Pazite, da bo voda zmerno vrela.
- Med kuhanjem testenine večkrat premešajte, da se ne bodo zlepile skupaj in ostale trde.
- Testenin nikar ne kuhajte predolgo.
Če so lepljive, to pomeni, da so preveč kuhane.
Naj vas vodi misel, da morajo biti čvrste, a žvečljive.
V. M.
Foto: Freepik
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
FOTO: Ko župnik napolni dvorano. Martin Golob jo.
čet, 9.5.2024
Devet desetletij Ivanke Zupančič
sre, 8.5.2024
DL: Pohvale zdravstvenim delavcem
pet, 10.5.2024
Recept na preizkušnji: Senkine filane paprike
čet, 9.5.2024
FOTO: Popotovanje članov SVIZ OO NM po Balkanu
sre, 8.5.2024