Recept na preizkušnji: male potičke za razvajene otroke

23.3.2024 | 16:40

Male potičke za razvajene otroke (Foto: revija Jana)

Male potičke za razvajene otroke (Foto: revija Jana)

»Le kam je prišel ta svet? Otroci so tako razvajeni, da še potice, ki jo spečem za praznike, nočejo jesti,« se je pritoževala babica Mihela prijateljici. Ta ji je pritrdila, a obenem zaupala tudi recept, ki je pri njej doma požel navdušenje. Male potičke so vnuki razgrabili, dela pa je imela mnogo manj kot s klasično potico, je ob tem hudomušno pripomnila.

Modelčke za takšne potičke je danes mogoče kupiti že v vsaki večji trgovini, silikonski so najboljši, saj jih ni treba premazati z maslom in pečene potičke kar zdrsnejo iz njih.

Še ena prednost, ki jo je prijateljica povedala Miheli: »Vnuke vedno znova presenetim z nadevom: včasih v testo vmešam nekaj mletega kokosa, drugič dodam rozine. Nekaj jih prelijem z belo, druge z mlečno čokolado, da so videti čudovito. Je pač tako, da moramo biti tudi babice s ponudbo korak pred povpraševanjem.«

Sestavine za približno 12 potičk

50 g moke
30 g koruznega škroba
60 g sladkorja v prahu
80 g masla sobne temperature
2 jajci
ščepec soli
5 g pecilnega praška
40 g fino mletih orehov
naribana lupinica polovice limone
žlička vaniljeve arome, žlička ruma

Priprava

1.  Za pripravo uporabimo električni mešalnik. Moko presejemo v skledo skupaj s pecilnim praškom in škrobom.     

2.  V drugi posodi zmešamo maslo in sladkor v gladko kremo. Med mešanjem dodajamo še eno jajce za drugim in solimo. Nato po žlicah dodajamo še mešanico z moko. Mešamo toliko časa, da testo postane gladko in nekoliko penasto. Nato vmešamo mlete orehe, limonino lupinico, rum in vaniljo.

3.  Testo z žlico ali slaščičarsko vrečko prelijemo v silikonske modelčke v obliki potičk ali druge posodice za peko. Potičke pečemo 20 minut pri temperaturi 180 stopinj. Ko se nekoliko ohladijo, jih vzamemo iz modelčkov in potresemo s sladkorjem v prahu.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 12., 19. marec, 2024.

S. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava