Preprost recept za drugačno velikonočno šunko
29.3.2024 | 13:50
Seveda lahko skuhate šunko, ponudite hren, kumarice in pirhe, pa bodo vsi zadovoljni. Lahko pa šunko ponudite tudi na bolj zanimiv način, na primer v hamburgerju ali pa z omleto.
Šunka v vinski omaki
Sestavine za 4 porcije:
1 čebula
5 brinovih jagod
1 žlica kisa
50 ml olja
50 g navadne moke
300 ml juhe
100 ml belega vina
sol
100 ml smetane
600 g prekajene šunke
približno 2 žlici toast šunke
1 majhen por
pest sesekljanih zelišč (peteršilj, timijan ...)
Priprava:
1. Čebulo olupimo, drobno narežemo in damo v ponev. Dodamo brin, kis in približno 5 žlic vode. Mešanico zavremo in na hitro pokuhamo.
2. Olje in moko premešamo in popražimo. Prelijemo s hladno juho in stepemo. Osnovo za omako razredčimo z vinom in zavremo. Vmešamo kuhano čebulo z brinom. Omako počasi dušimo približno 10 minut.
3. Omako precedimo in jo damo nazaj v ponev. Začinimo s soljo, dodamo smetano in segrejemo.
4. Šunko narežemo na rezine in prepražimo na malo olja. Prestavimo v pekač, prelijemo z omako in pečemo približno 10 minut v pečici, ogreti na 190 °C. Pred serviranjem potresemo z drobno narezanim porom in zelišči.
Liza Maja
Na novi lokaciji zabrnele kamere šova...
FranciD: Že nešteto let enak šov, prepir,...
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Zbrali smo se prvič po 55 letih
sre, 15.5.2024
DL: Agroservis - Upoštevali pripombe krajanov
sre, 15.5.2024
DL: Portret tedna - Janez Selak
tor, 14.5.2024
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi; ubili že nekaj mačk
pon, 13.5.2024
MePZ Revoz: Hvala, Cvetka
čet, 16.5.2024