Večerja v znamenju slovenske in kanarske kulinarike
20.4.2024 | 10:45
V četrtek, 18. aprila, smo na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece izvedli Unescov projekt Večerja – Recepti z vrta. V dopoldanskem času smo imeli različne delavnice, povezane s kulinariko in deli na vrtu, popoldne pa smo se spet vsi dobili v šolski jedilnici.
Po krajšem predavanju učiteljice Tanje Culetto na temo recepti za pominanje smo si ogledali predstavitev učencev, ki so bili na Erasmus izmenjavi na Kanarskih otokih, nato pa se posladkali s hrano, ki ni dišala le po naših krajih, temveč tudi po toplih krajih Kanarskih otokov.
Z nami so bili tudi naši starši, prijatelji, zato je bilo to popoldne res eno lepo kulinarično in prijetno druženje.
Izabela Štrucl Ogorevc
novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Na novi lokaciji zabrnele kamere šova...
FranciD: Že nešteto let enak šov, prepir,...
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Vzgojiteljica iz novomeškega dijaškega doma: ''Sem druga mama''
pet, 17.5.2024
Zbrali smo se prvič po 55 letih
sre, 15.5.2024
DL: Agroservis - Upoštevali pripombe krajanov
sre, 15.5.2024
MePZ Revoz: Hvala, Cvetka
čet, 16.5.2024
DL: Štiri kodraste dame
čet, 16.5.2024