Regijsko tekmovanje v elektronskem pikadu

7.5.2024 | 09:30

Regijsko tekmovanje v elektronskem pikadu
Regijsko tekmovanje v elektronskem pikadu
Regijsko tekmovanje v elektronskem pikadu

V četrtek, 18. aprila 2024, je v organizaciji DU Dobova Kapele in po programu PZDU Posavja v Dobovi potekalo regijsko tekmovanje v elektronskem pikadu.

Udeležilo se ga je skupaj 15 ekip, od tega 8 moških in 7 ženskih. Ekipe so prihajale iz DU Brežice, DU Krško, DU Radeče, DU Raka, DU Senovo, DU Sevnica, DU Tržišče in seveda iz domačega društva, DU Dobova Kapele.

Po pravilih tekmovanja je vsaka ekipa imela na voljo zbiranje točk v dveh krogih. Vmes so nam nekoliko ponagajale table pikada, vendar smo tehnične napake reševali sproti. Vse je potekalo pod budnim očesom obeh sodnikov in sprotnim vodenjem in vpisovanjem točk v tabele. Med čakanjem na nastop ekipe so si udeleženci krajšali čas s pogovori in druženjem, nekateri v dvorani doma upokojencev, nekateri pa na toplem soncu pred njim. Na voljo je bilo nekaj prigrizka, kava, voda in sokovi.

In seveda najboljši: med moškimi ekipami je največ točk dobila ekipa domačega društva DU Dobova – Kapele (2546), drugo mesto je zasedla ekipa DU Sevnica (2496) in tretje mesto ekipa DU Senovo (2459).

Med moškimi je imel najbolj mirno roko in oster pogled naš Jože Ogorelc – DU Dobova -Kapele (736 točk), sledil je Jože Semenišek iz DUSenovo (711) in na 3. mestu Janez Levak iz DU Brežice (709).

In še ženske ekipe: najboljše so bile tekmovalke iz DU Raka (2286), sledila je ekipa iz DU Radeče (2181) in na tretjem mestu ekipa žensk iz DU Brežice (2141).

Posamezno pa so se najbolje odrezale Nuša Oražen iz DU Krško (692), druga najboljša posamezno je bila Anica Kern iz DU Raka (658) in na tretjem mestu še Marica Umek iz DU Senovo.

Najboljše ekipe in posamezniki in posameznice so prejeli priznanja, medalje in pokale.

Na koncu je zaslužena malica res dobro »sedla«, razšli smo se v prijetnem razpoloženju, zadovoljni, sicer veseli priznanj, vendar pa je največ pomenilo sruženje in takšno aktivno preživeto dopoldne. Vidimo se naslednje leto!

Za društvo zapisala:
Biserka Čančer

Galerija

_zpikado (1)
_zpikado (2)
_zpikado (3)
_zpikado (4)
_zpikado (5)
_zpikado (6)
_zpikado (7)
_zpikado (8)
_zpikado (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava