Razprodan grajski atrij z Dan D in Kokosy

20.8.2023 | 18:30

Razprodan grajski atrij z Dan D in Kokosy
Razprodan grajski atrij z Dan D in Kokosy

Črnfest se nadaljuje - tokrat v bučnem razprodanem atriju z glasno množico oboževalcev. V soboto, 19. 8. 2023, so bili na sporedu programa Kokosy - mlada zasedba, ki se od drugih “boy-bandov” razlikuje po tem, da se radi preizkušajo v vseh možnih žanrih (zase pravijo, da igrajo “mešano na žaru”).

Zasedbo Kokosy sestavljajo Boris Kokalj, Martin Drobnič, Anže Lajevec in Izidor Valič, ki so se v srednješolskih časih spoznali na gimnaziji Želimlje. Fante že od leta 2019 družijo iskrena besedila in čedalje manj povprečne melodije. Aprila 2023 so v razprodanem Kinu Šiška predstavili svoj drugi album, Čustveni vrtiljak, ki ga bomo že lahko slišali na ČrnFestovem odru.

Vse njihove hite je bilo moč slišati včeraj, s seboj pa so pripeljali tudi element presenečenja, nad katerim je bila publika navdušena. Ob pesmi Marija se je odprla zakulisa za glasbeniki, ki je odkrila pevski zbor.

Po dobro ogreti publikik so na oder stopili stari mački slovenske glasbene scene - Dan D. Novomeška skupina Dan D je nastala leta 1996. Danes jo sestavljajo Tomislav Jovanović – Tokac, Dušan Obradinović – Obra, Marko Turk – Tučo, Nikola Sekulovič in Boštjan Grubar – Bošti. Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na glasbeno cono udobja. Svoje poslušalce z vsakim albumom in nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev.

Drugačen pristop pa so si izbrali tudi za zadnjo pesem včerajšnjega koncerta, ki so jo peli kar med publiko. Čudovit prizor - a capella verzija ene bolj znanih pesmi Voda, ter poln grajski atrij oboževalcev, ki pojejo skupaj z Dan D. Trenutek letošnjega ČrnFesta, za katerega ne dvomimo, da si ga bo vsak zapomnil.

K. R.
Foto: Maj Perko

Galerija

_zDD (1)
_zDD (2)
_zDD (3)
_zDD (4)
_zDD (5)
_zDD (6)
_zDD (7)
_zDD (8)
_zDD (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava