Pozzzdravljena (ustvarjalna)  jesen

28.10.2023 | 15:00

Pozzzdravljena (ustvarjalna)  jesen<strong><br /></strong>
Pozzzdravljena (ustvarjalna)  jesen<strong><br /></strong>
Pozzzdravljena (ustvarjalna)  jesen<strong><br /></strong>

Zadnji oktobrski četrtek smo znova povabili na ustvarjalni dogodek “Pozzzdravljena jesen”. Priredili smo drugi izbor najlepših mirnopeških jesenskih dekoracij, ki smo jih zatem razstavili na vidnih mestih po Mirni Peči.

Pred vrtčevsko enoto Polonca v Mirni Peči se je skupno zvrstilo 23 čudovitih in domiselnih jesenskih dekoracij povečini iz naravnih materialov. Tričlanska komisija z izjemnim čutom za lepo v sestavi mirnopeškega župana Andreja Kastelica, pomočnice ravnateljice in vodje vrtca Cepetavček Irene Kozlevčar ter nadarjene ustvarjalke in upokojene vzgojiteljice Marte Lužar je preverjala in ocenjevala izvirnost, upoštevanje pogojev in estetiko. Imeli so izjemno težko nalogo izbrati najlepše med najlepšimi, a jim je na koncu vendarle uspelo.

Prvo nagrado v kategoriji skupinskih dekoracij – pladenj sveže pečenih sladkih dobrot Pekarne Mirna Peč – so prejeli učenci 3.b razreda Osnovne šole Toneta Pavčka, ki so pod mentorstvom učiteljice Darje Gibičar izdelali čudovite sovice. Med nagrajenci so bili tudi otroci iz vrtčevske skupine Mavrice, ki so ustvarili neskončno mavrico, Gal in Rok Matoh, ki sta naredila simpatičnega ježka iz kostanjevih ježic, ter Matic Perpar Zupan, ki je iz naravnih materialov upodobil strašno kačo in pred njo bežečo miško. Prejeli so plišaste brenčaške medvede z ruticami, ki jih je zašila šivilja Brigita Rupnik. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in se jim toplo zahvaljujemo za sodelovanje.

Poleg izbora je bilo na brenčaškem dogodku znova zabavno, pestro in zanimivo. Na obisk sta se povabili hecni brenčaški strašili, ki sta s bučastimi domislicami in nerodnostjo zabavali mlado in staro. Vmes sva Brenčačici Nina in Špela poslikali prikupne otroške obrazke z jesenskimi motivi, Katja iz Europe Direct Novo mesto pa je pomagala vrteti kolo sreče, postavljala zanimiva vprašanja o Evropski uniji in za pravilne odgovore velikodušno delila lepe nagrade. Hvala tudi Občini Mirna Peč za vso podporo ter vsem ustvarjalcem, obiskovalcem in drugim, ki nas spodbujate.

Vse prelepe jesenske dekoracije že krasijo središče Mirne Peči in lepo vabljeni, da si jih pobliže ogledate. Če ne prej, na enem izmed prihajajočih brenčaških dogodkov. Namreč, kmalu, kmalu se znova vidimo, saj v Kuturnem društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči snujemo doživetij polne prireditve tudi v prihodnjih tednih. Novembra pripravljamo kar dva izjemno zanimiva dogodka. V veliko čast in veselje nam je, da v četrtek, 23. novembra, v Mirno Peč prihaja priljubljeni župnik Martin Golob. V četrtek, 30. novembra, pa se obeta izjemno potopisno predavanje Barbare Vidmajer in Črta Jakliča, ki nas bosta popeljala po slikoviti Namibiji.

Na polno bomo brenčali tudi decembra. V četrtek in petek, 21. in 22., bodo na Frati znova oživele jaslice, konec leta pa v Mirni Peči sledi veliko silvestrovanje s priljubljenimi Čuki. Na velikem odru bodo “pristali” v četrtek, tokrat zadnji v letu 2023. Velika “Zzzabava s Čuki” bo 28. decembra, pa praznične stojnice ter pijača in jedača bodo tudi.

Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči ter na spletni strani cetrtkova-brencanja.si in se prijavite se na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com, da boste resnično prvi izvedeli, kaj zanimivega vam spet pripravljamo.

Hvala in vedno dobrodošli,

Brenčači

Galerija

_zjesen (1)
_zjesen (2)
_zjesen (3)
_zjesen (4)
_zjesen (5)
_zjesen (6)
_zjesen (7)
_zjesen (8)
_zjesen (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava