Najboljši triki, ki takoj odstranijo rumene madeže znoja z oblačil

12.3.2024 | 12:50

Limonin sok je odlično čistilo. (Foto: Freepik)

Limonin sok je odlično čistilo. (Foto: Freepik)

Joj, kako neprijetnega videza so rumeni madeži znoja, ki zbujajo pozornost na oblačilih pod pazduho! Veste, kako se jih lahko znebite?

Če boste za odstranjevanje rumenih madežev znoja uporabili belilo, lahko s tem povzročite, da bo oblačilo dobilo sivkast odtenek. Morda lahko preizkusite nekaj gospodinjskih nasvetov naših babic …

• V litru vode raztopite štiri jušne žlice soli. Pomočite gobo v pripravek in z njo drgnite po obarvanem predelu tkanine.

• Pred pranjem namočite majico v vodi, ki ste ji dodali 1 dcl belega vinskega kisa.

• Pripravite si mešanico iz vode in limoninega soka, nato pripravek vtrite na porumeneli madež in dobro zdrgnite s krpo.

• Je madež pod pazduho zelo trdovraten? Pripravite si pasto iz sode bikarbone, ki ji dodate malce tople vode. S pasto natrite predel pod pazduho, pustite delovati nekaj minut, nato pa dobro podrgnite. Oblačilo operite kot običajno.

• Madež lahko poskusite odstraniti tudi s pomočjo aspirina. Zdrobite dve tableti in prah primešajte 1dcl tople vode. V raztopino pomočite porumenelo tkanino in pustite učinkovati tri ure. Oblačilo nato operite kot običajno.

Pozor: Če boste oblačila, na katerih so ostali znojni madeži sušili v sušilnem stroju ali jih prelikali, bodo rumene sledi na tkanini ostale za vedno. Toplota bo namreč madež le še bolj povezala s tkanino.

V. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava