Pohod na meddruštveno srečanje DU na Makute

9.5.2024 | 10:30

Pohod na meddruštveno srečanje DU na Makute

Deževni dnevi v maju se kar nizajo in torkova napoved je bila obetavna, da izpeljemo pohod na tradicionalno srečanje DU Straža, Uršna sela in našega društva na Makutah, Uršna sela, pri balinišču.

Maj je najlepši mesec, ko vse zeleni in cveti in nam daje energijo in veselje do pohodov, druženja v objemu čudovite narave. Skupina šestnajstih pohodnikov se je iz Dolenjskih Toplic odpravila preko Cviblja, nato po gozdnih poteh do Drganjih sel, in v dveh urah prišla do prizorišča srečanja. Organizatorji DU Uršna sela in tudi pohodniki DU Straže so nas pričakali ob založenih mizah, polnih dobrot pridnih gospodinj in vinogradnikov. Okoli sto udeležencev srečanja so pozdravile predsednice vseh treh društev z željo, da se še velikokrat srečamo. Nekaj naših članov si je skrajšalo pohod s prevozom, saj je pot po dolžini kar dolga, sicer nezahtevna in zanimiva. Omeniti moram tudi naše tri kolesarje, ki pridno nabirajo kilometre in so se tudi tokratnega srečanja udeležili. Nasmehi povedo vse, veselimo se srečanj s starimi znanci, spoznamo tudi nove, poklepetamo in si naredimo lep dan.

Povratek je potekal po poteh Ljubna, do Drganjih sel na izhodišče v Dolenjskih Toplicah. Seveda brez postankov ni šlo. Klepet ob pijači, seveda ob kavici in pecivu, le kdo bi se odrekel povabilu.

Veliko lepih poti je v naši okolici in vedno odkrijemo še kakšno novo, ki jo nadgradimo. Naredili smo nekaj zase, veselimo se novih pohodov in srečanj!

Elica Pavlič
DU Dolenjske Toplice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava