Darko Domijan, avtor legendarne pesmi Ulice jorgovana, prvič na Aktualovem odru: Zlato ne zarjavi

26.5.2024 | 12:40

Prvič je prišel na oder Aktuala, v goste oddaje CMC Vip show, k Martini Švab in Gašperju Riflju, legendarni pevec še bolj legendarne pesmi Ulice jorgovana, Darko Domijan. Pri 72 letih je videti bolje kot pred mnogimi leti, ko je nosil takrat modne brke, res se je šarmantno postaral. Še vedno rad prepeva in ustvarja nove skladbe, ukvarja pa se tudi z odvetništvom, pravi, da ga vse to ohranja mladostnega. Junija bo tudi on nastopil na CMC festivalu v Vodicah. Tudi Martina Švab ga je pohvalila, da je videti 20 let mlajši, na kar je neskromno odgovoril: "Saj veste, zlato ne zarjavi."

Darko Domijan, avtor legendarne pesmi Ulice jorgovana, prvič na Aktualovem odru: Zlato ne zarjavi

Gašper Rifelj mu je zavrtel njegovo pesem Ulice jorgovana v obliki priredbe Rock' n' benda, ki ga je Darko že slišal in poznal.

Darko je prvič nastopil pri petnajstih, na poroki, bil je instrumentalist. Mama ni mogla verjeti, da je z nastopa prinesel toliko denarja.

»Dokler me bodo noge držale, bom delal,« je povedal Darko, ki ustvarja pesem za pesmijo, singl za singlom.

Zelo dobro igra tudi na violončelo. Vpisal se je na Akademijo za glasbo v Ljubljani, a je žal ni končal, ker se je začel ukvarjati s popularno glasbo. Oboje pa ni šlo.

Na odru CMC festivala v Vodicah bo letos stal že tretjič in se tega zelo veseli. Srečal bo ogromno kolegov iz njegovega časa. Po nastopih pričakuje veliko žurko ob morju.

Zapel bo pesem Supergood, ki mu najprej ni bila všeč, potem pa jo je priredil v r'n'b in funky ritem in zdaj je navdušen nad njo. Na junijski CMC festival v Vodice je povabil tudi vse gledalce in poslušalce Aktuala.

Darko Domijan, avtor legendarne pesmi Ulice jorgovana, prvič na Aktualovem odru: Zlato ne zarjavi

A. S.
Foto: Simon Pelko

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

21d nazaj–1     + (1)     – (2)     Oceni ivolon 

Ne bi hotel nikogar žaliti, samo za tega še v njegovi domovini nihče ne vpraša. Pri nas pa seveda Aktual forsira in nas posiljuje z podobnimi zadevami.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava