DL: Sprejem za Domna Kljuna

14.2.2024 | 13:00

DL: Sprejem za Domna Kljuna

Ribničan Domen Kljun je zmagovalec devete sezone TV-šova Slovenija ima talent. Na finalnem odru POP TV je navdušil z zimzeleno balado Vrača se pomlad Ota Pestnerja. Zmage in nagrade 50 tisoč evrov se je vidno izčrpan Domen srčno veselil, saj je kljub bolezni, ki mu je tik pred finalom »vzela« glas, suvereno premagal vso konkurenco.

Vaščani in okoličani so mu dan po zmagi pripravili sprejem v domači vasi Sv. Gregor, in to kar v dvorani kulturnega doma. Zbrane je nasmejal, ko je rekel, da ima pred njimi večjo tremo kot na nedeljskem finalnem odru. Ribniški župan Samo Pogorelc mu je ob čestitkah izročil še posebno povabilo za nastop na grajskem odru, ki bo v času Poletnih večerov v letu 2024 rezerviran samo za zlati glas Slovenije. Ker je Domen res fant od fare, so mu številni želeli stisniti roko, med njimi tudi slemenski župnik Andrej Mulej in Nejc Drobnič (na fotografiji z Domnom), nekoč član ansambla Roka Žlindre. Prav Nejc je namreč Domna pripravljal za finale.

Preprost kmečki fant, ki obožuje petje, konje in svojo ženo Nino, ki jo je spoznal na veselici, je ponosen, da so ga gledalci »izstrelili« med zvezde.

Članek je bil objavljen v decembrski tiskani številki Dolenjskega lista

Foto: Milan Glavonjić

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava