Dan učečih se skupnosti 2024 v dvorani brežiške knjižnice

25.5.2024 | 10:30

Dan učečih se skupnosti 2024 v dvorani brežiške knjižnice
Dan učečih se skupnosti 2024 v dvorani brežiške knjižnice

Knjižnica Brežice, Osnovna šola Brežice, Plesno društvo Imani Brežice in Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice smo v minulem sredinem dopoldnevu, 22. maja 2024, ob podpori Ljudske univerze Krško, koordinatorke dogajanja v celotnem Posavju, pripravili spremljevalno dogajanje Parade učenja 2024 v domači občini, občini Brežice.

Uvodoma so zaplesale plesalke iz Plesnega društva Imani Brežice, skupina Sodobni ples mladinci – Vateja Mavada, pod mentorstvom Sanje Spirić. V društvu sicer združujejo ljubitelje plesa, plesalce pa v različnih plesnih tehnikah izobražujejo z rednimi treningi, seminarji, delavnicami in plesnimi predstavami.

Sledil je glasbeno-igralski nastop učencev iz Osnovne šole Brežice. Skupaj s svojimi učiteljicami oziroma mentoricami so pripravili in izvedli tri točke. Posamezne delčke so s skupnimi močmi zložili v prijetno celoto.

Taja Vranetič in Lorena Šinko, sodelavki Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, sta nas v nadaljevanju z različnimi dejavnostmi oziroma nalogami razgibali, krepili pa smo tudi »timski duh« in svojo pozornost.

Slednja je bila prisotna tudi v zadnjem delu našega druženja, ko nas je bibliotekarka Andreja Dvornik ob raznovrstnem gradivu poučila o mavričnosti jezikov in pisav, ki obstajajo oziroma jih poznamo. V odpiralnem času Knjižnice Brežice jih na mladinskem oddelku knjižnice lahko odkrivamo tudi v sklopu stalne razstave Mini Bologna. Z gradivom iz naše knjižnične zbirke pa se lahko pobliže seznanimo tudi z Braillovo pisavo oziroma brajico, tj. pisavo, ki slepim in slabovidnim omogoča, da berejo in pišejo ter se sporazumevajo z okolico.

Četudi najmlajši obiskovalci tokratnega dogajanja še ne štejejo mnogo let, so njihova znanja že nadvse raznolika in obsežna. Veseli smo, da jih s tovrstnimi vseslovenskimi in lokalnimi akcijami ter pobudami lahko še dodatno spodbujamo. Vsi skupaj smo znova uspešno potrdili rek, da je moč slapa v povezovanju kapljic. Majhnih in večjih.

V imenu (so)organizatorjev dogodka Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzzPU (01)
_zzzPU (02)
_zzzPU (03)
_zzzPU (04)
_zzzPU (05)
_zzzPU (06)
_zzzPU (07)
_zzzPU (08)
_zzzPU (09)
_zzzPU (10)
_zzzPU (11)
_zzzPU (12)
_zzzPU (13)
_zzzPU (14)
_zzzPU (15)
_zzzPU (16)
_zzzPU (17)
_zzzPU (18)
_zzzPU (19)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava